The Descent (2005)

|


The Descent on Neil Marshalli õudusthriller, mille tegevus toimub kusagil ülimalt hirmutavates koobastes, mille asukohta isegi ei mainita. Kuus sõbrannat plaanivad nii-öelda "seiklusretke" sinna koobastesse, kuid sinna jõudes mõistavad nad, et asi on kordi hullem kui seiklus ning millest väljapääsemiseks peavad nad tegema kõik mis nad suudavad.
Ülimalt põnev ja hirmutav film tegelikult. Esimesed 15-20 minutit oli küll tunne, et on suhteliselt igav ja midagi erilist ei toimu, aga kui need tšikid sinna koopasse olid roninud, siis ei saanud enne filmi lõppu pilku ekraanilt. Neil Marshall kui teada-tuntud Briti lavastaja oli sinna vahele pikkinud ka mõnusa annuse Briti huumorit ja häbituid gore stseene. Kindlasti vajavad mainimist ka karakterid, kellest küll mõned suutsid filmi lõpuks päris kõvasti häirima hakata. Kuuest koobastesse läinud tüdrukust oli stereotüüpseid 2-3, teised on minu arvates filmi toodud lihtsalt selleks et oleks kedagi maha nottida. Sellele filmile on ka kaks lõppu, kuid mulle isiklikult meeldib rohkem UK lõpp, mis jätab lõpus ikka paraja portsu mõtlemisainet.
Üldiselt ikkagi üks viimaste aastate parimaid õudusfilme ning kahtlemata soovitan vaadata kõigil, kellele meeldivad häbitud Briti filmid, põnevus ning klaustrofoobiline hirm ning ülimalt võigas gore (filmis oli näha kaadris vaid ühte meest ja tedagi esimese 5min jooksul). 9/10

0 comments:

Post a Comment