WALL-E (2008)

|

 Aasta on 2700 ning maakera on pilgeni täidetud igasuguse rämpsu ja prahiga. Et emake Maa jälle elamiskõlblikuks muuta, lahkus inimkond planeedilt ning jättis koristama miljoneid väikeseid roboteid. Koristusprogramm aga luhtus ning alles jäi ainult üks pisike robot, WALL·E. WALL·E veedabki oma päevi tehes seda, milleks ta loodi. Kuid kui Maale saadetakse progressi uurimiseks sond veel ühe väikse robotiga, leiab WALL·E oma elu armastuse.

WALL-E tundus mulle kunagi üsna ebamäärase animatsioonina - enne filmi loetud kirjeldused ei jätnud miskipärast lihtsalt kuigi kutsuvat tooni. Pärast väljatulekut aga sai kohe film ülevoolavalt palju positiivseid ülevaateid ning tuhinas vaatasin selle tollal mingi üsnagi juustuse kvaliteediga ära. Pean nentima, et sellal tundus ta liiga igavana, kuna sel ajal olin veel tüüpiline TV3-äktsionfilmivaataja. Pärast seda nägemist sai see film aga veel kaks korda nii palju positiivset vastukaja kui enne ning nüüd oli mul võimalus seda kõike nautida uuesti ning kordi parema kvaliteediga - miks mitte. Seekord vaatasin aga film hoopis-hoopis teise pilguga - julgeksin isegi öelda, et üks paremini viimistletud ulmefilme viimasel ajal (pean silmas just kosmoseteemat). Loomulikult ei ole Disney ja Pixari filmides eriliselt oluline just õhustik, vaid põhirõhk on siiski ülimõnusatel karakteritel. Seegi kord sai näha tõeliselt südamlikku armastuslugu kahe roboti vahel - taoline madalama klassi koristajaroboti ja elegantse nii-öelda detektiivroboti vahel oli ikkagi tõeliselt südantsoojendav. Filmis kujutati ka inimesi, aga nad jätsid pigem teadmatute prussakate mulje, kes lendlesid enda toolides ringi ja ei aimanud midagi - ainus reaalselt avatud silmadega inimene oli gigantlaeva Axiom kapten, kes sai arvutiprogrammi abil suurel hulgal infot huvitavatest Maa võludest. Kõik need pisidetailid ja südamlikkus moodustavadki filmi, mis mölluaustajale võib jätta tõepoolest väheke sandi tunde, ent filmihuviline suudab kindlasti nautida selle filmi igat aspekti. Loomulikult on väga kiiduväärne ka suurepärane soundtrack, mis jooksiski põhiliselt filmi esimesel 40-minutil taustaks, kuna sellal ei öeldud praktiliselt mitte ühtki sõna peale "Oh", "WALL-E" ja "EVE". Kindlasti film kõigile animatsiooniaustajatele ja nagu kaptengi ütles - "You kids are gonna grow all kinds of plants! Vegetable plants, pizza plants."
(ALUSTAN NÜÜDSEST KA UUE HINDAMISSÜSTEEMIGA, MIS KUJUTAB ENDAST MINGIT ISELOOMUSTAVAT LAUSET IGA FILMI KOHTA ARVUSTUSE LÕPPU NING LISAN NEID KA EELNEVATELE POSTITUSTELE)  Suurepärane romantiline ulmeanimatsioon


Tundub sarnane ?!

0 comments:

Post a Comment