The Expendables (2010)

|


Barney “Skiso” Ross on mees, kel pole midagi kaotada. Ta on ustav ainult oma vanale kuulikindlale pikapile, erivarustuses vesilennukile ja kivikõvade sõdalaste tiimile. Barney rühma kuuluvad endine Briti erivägede sõdur Lee Christmas, kelle erialaks on kõikvõimalikud terariistad; lähivõitluse meister Yin Yang; raskerelvade spetsialist Hale Caesar; lõhkeaineekspert Toll Road ning kõige hullemates kriisikolletes tegutsenud snaiper Gunnar Jensen, kes maadleb oma isiklike deemonitega. Lisaks sellele Barney nõuandja ja “mänezher”, tema vanim sõber ja tätoveerimisproff Tool, kelle töökoda on rühma põhiliseks kogunemiskohaks.
Kui salapärane Church pakub Barneyle tööotsa, mida keegi teine ei taha vastu võtta, ootab mehi pealtnäha rutiinne missioon: kukutada Vilena saart valitsev mõrvarlik diktaator kindral Garza. Tegelikkuses on asi aga rutiinist kaugel ning sellest saab kõige ohtlikum väljakutse, mille need mehed on eales vastu võtnud.

Plussid:
* Vanade möllufilmide vaimus tehtud "paroodia"
* Terry Chews + shotgun
* Hulgaliselt kunstverd
* Arnie üheminutiline ülesastumine
* Viimased 20min (bodycount on umbes 300)
* Eric Roberts kui paha m*therf*cker, kes saab lõpuks omatud

Miinused:
* Teatud segased asjad, kuid ega sisu polegi seal väga oluline
* Mõned lamedad naljad
* Oleks oodanud veeelgi rohkem tapmist,kunstverd ja lendavaid päid
* Stallone jooksmist oli valus vaadata, tal liigesed ju valusad :(

Kokkuvõtte:
Kes on vanade Stallone, Van Damme ja Arnie filmide suured austajad, saavad selle filmi ajal enam kui kindlalt film-o-gasmi. Stallone on rezissöörina teinud tublit tööd ning austus talle, et filmi mahtusid ka mõned lendavad ülakehad ja pead. 7/10

0 comments:

Post a Comment