Inception (2010)

|


Dom Cobb on vilunud kurjategija, kes varastab väärtuslikke saladusi sügavalt alateadvusest magamise ajal, mil inimese meeled on kõige haavatavamad. Cobbi oskused on teinud temast hinnatud spetsialisti kaasaegse tööstusspionaazhi vallas. Samas on see töö teinud temast rahvusvaheliselt tagaotsitava põgeniku, kes on kaotanud kõik, mis talle kallis oli. Nüüd pakutakse mehele aga võimalust lunatuseks. Viimane tööots võib anda talle tagasi tema elu, kuid selle saavutamiseks peab ta saama hakkama võimatuga - algusega. Järjekordse röövi asemel peab Cobb oma spetsialistide tiimiga tegema midagi vastupidist. Nende ülesandeks pole mitte idee varastamine, vaid uue istutamine. Kui neid saadab edu, on see ideaalne kuritegu.
Ent mitte miski ei valmista meeskonda ette võitluseks ohtliku vastasega, kes näib aimavat iga nende liigutust. See on vaenlane, kelle tulekut oleks võinud ette näha vaid Cobb.

Plussid:
* Ülimalt keeruline ja väga mõtlemapanev
* Dreams in dreams
* Mõistatuslik lõpp, mille kallal võib arutama jäädagi
* Hulgem segaseid, kuid samas huvitavad argumente (ntks Limbo)
* Suurepärane kaameratöö ja visuaalid

Miinused:
* Veidi lohakalt seletatud nähtused
* Unenäomaailma privileege kasutati liiga vähe

Kokkuvõte:
Christopher Nolan on kindlasti minu üks viimaste aastate lemmikrezissööre ning seepärast ei oskagi seda filmi kuskile tema tööde edetabelis paigutada. Väga võimas, mõjutav ja innovaatiline film. Film-o-gasm on enam kui kindel tulema. 9,5/10

0 comments:

Post a Comment