The Boondock Saints (1999)

|

Iirlastest vennad Connor ja Murphy McManus elavad Bostonis. Leides, et Jumal ei karista õiglaselt inimlikku õelust ja pahet, võtavad nad enda missiooniks inimkonna puhastamise halvast. Terve ühiskond peab neid oma kangelasteks. Isegi FBI uurija Paul Smecker, kes teeb kõik nende püüdmiseks, tunnistab, et poisid teevad just seda mida vaja ja mida ta on salajas lootnud juba pikka aega juhtuvat. Puudu pole ka iiri politseinike trio ja ülimalt efektiivne palgamõrvar. Riskides eluga Veritas (tõe) ja Aequitas (õigluse) nimel saadavad nad korda rohkem, kui FBI kunagi on suutnud.

Plussid:
* William Dafoe omas seda filmi
* Esmasklassiline must huumor
* Geniaalne pila mainstream actioni poole
* Lõbus alatoon - sügav sisu
* Väga omapärane lahendus, kuidas ehitada ülesse kogu film
* Üllatavalt meeldivad kaameratööd
* Il Duce kui kõige f'ing kõvem pahalane ever
* Idioodist FBI-agent Greenly, keda mängis ei keegi muu kui Bob Marley (üldjoontes mõttetu näitleja, pole ilmselt isegi seotud võimsa reggae suurkujuga)

Miinused:
* Sisu oli esmaklassiline, kuid mõistmine polnud kuigi kerge - seletamisega ei nähtud vaeva
* Kogu asja usuga sidumine jäi väheke nõrgaks

Kokkuvõte:
Omapärane, meelelahutuslik ja kuratlikult kaasakiskuv krimidraama, mis kätkeb ülimalt vaidlustatavat probleemi, mis on aktuaalne ka praegu, 11 aastat hiljem. Näitlejatööd on suurepärased ja kindlasti ei ole seda mõtet vaadata inimesel, kes teab peast kõiki Chuck Norrise one-linereid ja kelle seinal on Steven Seagali poster - see film on niivõrd stiilselt ja intellgentselt serveeritud, et mainstream-o-hoolikutel pole seda koogikest isegi mõtet proovida. 8/10


IL DUCE

0 comments:

Post a Comment