Machete (2010)

|
























Ta paistis olevat nagu iga teine päevatööline ning sobis täiuslikuks patuoinaks poliitmõrvas. Kuid tegelikult oli ta Machete, legendaarne, hirmohtliku hoiaku ja samaväärsete oskustega endine federale.
Machete jäetakse pärast verist kokkupõrget kurikuulsa Mehhiko narkoparuni Torreziga surema, kuid lootuses avalikkuse silme alt kaduda ning oma traagiline minevik unustada võtab ta jõu kokku ning suundub Texasesse. Seal ootab Machetet ees valede ja korruptsioonivõrgustik ning surmav kuul senaatorile, mis teeb temast riigi kõige tagaotsituma mehe.
Machete tahab oma nime puhastada ning vandenõu päevavalgele tuua. See pole aga sugugi lihtne, sest teda takistavad Booth - armutu ärihai, kelle palgal paistab olevat lõputult mõrtsukaid, Von - sadistlik, omamoodi väikest armeed juhtiv kurikael, ja Sartana Rivera - imeilus immigratsiooniametnik, kes ei suuda otsustada, kas talitada seaduskuulekuse või südamesunni järgi.
Machetet see-eest abistavad Luz - seksikas ja mässajahingega taco-veoki juht, ja Padre - preester, kes on ühtviisi osav nii issameie kui relvadega.
Kuulide, vere ja murtud südametega palistatud teekond viib Machete taas Torreze juurde, et pidada maha verine võitlus kättemaksu ja lunastuse nimel.

SPOILER ALERT ! ! !

Plussid:
* Alasti naine tõmbab telefoni välja teada-küll-kust
* Filmi heads-chopped-off count peaks olema mingi 30 ringis
* Lõiketeradega trimmer
* Harley Davidson miniguniga
* Lindsey Lohan alasti + hiljem nunnariietuses värdjaid tapmas
* Jessica Alba ilusam kui varem, badassim kui varem, parem kui varem
* Don Johnson kogu oma stiilsuses - sigarist kaks mahvi ja siis lompi, kogu filmi prillid ees, esimest korda võttis need ära ca 15min enne filmi lõppu jne
* Michelle Rodriguez - ühe silmaga tacomüüja, kes omab garaazis umbes 100t eri relva
* Jeff Fahey kui ülihumoorikas ja ajuvaba tegelinski, kelle iga rida ajas tõeliselt naerma - "Have you ever killed anybody ?!"
* Cheech Marin kui preester kahe shotgunniga tapmas värdjad kirikus - kahjuks hiljem lõpetas ta küll ristile lööduna
* Kuumad haiglaõed, kes osutusid hiljem headeks relvakäsitlejateks
* Danny Trejo vahekorras nii Lindsey Lohani, Jessica Alba, Michelle Rodriguezi kui ka Alicia Marekiga - taustaks muidugi iga kord pornofilmimuusika
* Robert De Niro kui autoriteet - üsnagi pealiskaudne roll, aga suurepäraselt sooritatud, suri piinarikkalt elektriaial
* Lõppu muidugi põhiline - esmasklassiline gore, millesarnasega suudab välja tulla vaid Robert Rodriguez
* Steven Seagal vs Danny Trejo ehk Machete vs Katana ehk kümnendi vastasseis
* Auto hüppab hüdraulika jõul 5m kõrgusele ja lömastab värdja
* Tüüp kes ropsis iga kord kui keegi ära tapeti
* Paha mehe soolikatega viiendal korruselt neljandale hüppamine

Kokkuvõte:
Selle filmi kirjeldamiseks puuduvad kokkuvõtvad sõnad - see on niivõrd verine, niivõrd naljakas, niivõrd uuenduslik ning niivõrd suurepäraste näitlejatega, et sellist maistust ei tohi lihtsalt vaatamata jätta. Suure actionfilmide austajana sain sellest filmist totaalse naudingu - oleks tahtnud kinos näha. Kui soovite ajud välja lülitada, siis TOP1 film mida selles olekus vaadata olekski "Machete". Soovitan kõigile adrenaliinihuvilistele ning möllufännidele. Meeltmööda on see muidugi ka kindlasti igasugu külmrelvagurudele, sest enam andekamaid külmrelvi annab välja mõelda. 10/10


The Cop

The Doc


The Pap

AND


The Nun

____________________________________________________________________

Badass hüdraulika


Mehhiko sigarid

0 comments:

Post a Comment