Lucky Number Slevin (2006)

|

Slevin on täiesti tavaline noor mees, kes satub kogemata kombel keset kahe New Yorgi suurima maffiapealiku Rabi ja Bossi verist arveteklaarimist. Poisi probleemidekoormat aitavad kasvatada ka visa politseinik, uurija Brikowski, ning kurikuulus palgamõrvar Goodkat, kelle ilmumine tähendab alati lisatööd matusekontoritele. Slevin peab ruttu ise mingi kavala plaani välja mõtlema, muidu ta sellest supist eluga ei pääse. Selle stiilipuhta filmi rezissöör on Paul McGuigan, kes on tuntud ka Briti miniseriaali Sherlock rezissöörina.


   Olin sellesse filmi mingil x-põhjusel alati suhtunud ülimalt negatiivselt - põhjuseid võib olla mitmeid, ent arvatavasti põhiline on see, et ma ei olnud sellest filmist kuuldes veel suur Briti-stiilis krimifilmide austaja. Õnneks või kahjuks otsustasin aga sel pühapäeval vaatamata vastakale sisetundele filmi ette võtta ja ma üllatusin. Tegu on tõeliselt alahinnatud pärlina, mis nime ja postri järgi meenutabki võib-olla pigem juustust õudusfilmi, ent asi on sellest oi-oi-oi kui kaugel. Teemasse sisenetakse ülistiilselt ja humoorikalt - valel ajal, vales kohas on selle filmi esimese tunnikese iseloomustavaim omadus.
   Tegelikult, pean tunnistama, jäi mul umbes neljakümnendal minutil film katki ning panin pausile - uni hakkas peale tikkuma ning keerasin juba magama. Voodis olles hakkas aga hing kriipima ja pidin vaatamist jätkama. Sealt edasi hakkaski nagu alles film pihta - oleks patt siin midagi ära rääkida, kuid kui on inimese, kes on näinud filme Kaklusklubi ja Tavalised Kahtlusalused, siis see film on enam kui kindlasti teie teetass.
    Oli lausa südantsoojendav vaata Bruce Willist niii emotsioonitus, ent ülistiilses ja badassis rollis. See ongi vist üks viimase aja parimate näitlejasooritustega filme - ei oskakski ühelegi näitleja midagi ette heita, kuna kogu süzee ja sündmustik oli üle kallatud lause stiilsusest nõretava kastmega, mis muutis filmijälgimise kaunis meeldivaks. Khmkhm, ei oleks uskunudki kui armas ja vägev näitleja on tegelikult Lucy Liu - varasemad rollid ei ole just tema armsust eriti hästi väljendanud. See on kindlasti üks filmidest, mis ei ole just igale maitsele - teatud inimestele võib olla see ülesehitus igav, kuid kindlasti on ka inimesi, kes naudivad taolist rahulikku ja stiilset ülesehitust, mis aitabki kruvida piisavalt pinget filmi teise poole jaoks. Teatava indie-maiguga stiilne põnevik, mis oma keerdkäikudega petab ära ka kõige kogenenumad põnevikupeerud



Lõppu oleks paslik lisada midagi teemakohast

0 comments:

Post a Comment