The Mechanic (2011)

|

Arthur Bishop on mehaanik - range koodeksi ja unikaalse talendiga eliit palgamõrvar. Tema töö vajab professionaalset täiuslikkust ja täielikku erapooletust, ja Bishop on sellel alal parim. Kuid kui tema mentor ja parim sõber Harry mõrvatakse, unustab Bishop oma ala reeglid ning muutub kättemaksuhimuliseks. Nüüd saab ta endale uue ülesande, mille eesmärgiks on kukutada oma mentori ja parima sõbra mõrvar. Kuid tema ülesanne muutub keerulisemaks, kui Harry poeg, Steve, tuleb tema juurde sama kättemaksuhimulise sooviga. Bishop on alati tegutsenud üksinda, kuid ta ei suuda selga pöörata oma parima sõbra pojale. Nüüd, kui Bishop viib Steve'i sügavale allmaailma, kus sai alguse tema surnud parima sõbra partnerlus, hakkavad valed aina rohkem pinna peale tulema ning peagi muutuvad probleemi parandajad iseenda probleemiks.


   Vaatamata näiliselt pingelisele ja sisutihedale stsenaariumile oli teemaga pidepunkte ikka kohutavalt vähe - film oligi puhtalt ülesse ehitatud Jason Stathami "badassluse" peale ning seda Mehaanikute kogukonna mõtet ja seotust erinevate inimeste põhimõtteliselt lahti ei seletatudki. Loomulikult ei tohi ennast sellest heidutada lasta, sest kui keegi on näinud varem vähemalt ühtki Jason Stathami filmi, siis ta peaks ette kujutama, mida kujutab endast ka Mehaanik - plahvatused, käsivõitlused ja närvilise kaameratööga stseenid on loomulikult läbivaks jooneks ka selles filmis.
   See film suutis jällegi kinnitada, et puhtakujuline ja hingega tehtud äktsion ei ole veel välja surnud - loodetavasti leidis endas ka mingi pärli Ben Foster. Fostrit ei oleks küll tänu tema varasematele rollidele (3.10 to Yuma, Bang Bang You're Dead) taolises ajudeta möllufilmis ette kujutanudki, aga ta tõestas end suurepäraselt - piisavalt usutav ja "jõmmiliku" välimusega tüüp.
   Mingil määral esitab see film aga suunitlust, et möllufilmid ei tohi maailmaakuulsate nägude vananemisega välja surra ning et inimesed vajavad toaliseid filme igavast ja üheülbalisest igapäevaelust pääsemiseks. Suurepäraselt teostatud VÄGA meelelahutuslik film, mis meeldib kõigile möllufilmide fännidele ning kindlasti ka kõigile, kelle teetassid on olnud Stathami varasemad üllitised. Näide filmi ääskikkimisest - "I'm going to put a price on your head so big, that when you look in the mirror your reflection's gonna want to shoot you in the face." Üsna igav Stathamlik äktsion, mis hiilgab siiski paari huvitava lahendusega

0 comments:

Post a Comment