Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

|

1970date uudistetoimetustes on peamisteks töötajateks mehed ja Ron Burgundy nende kroonimata kuningas. Kuid lõpuks jõuab feminism ka Roni uudistetoimetusse ja seda ambitsioonika Veronica Corningstone'i näol. Veronicale püütakse kaela määrida teisejärgulise tähtsusega reportaaže, kuid kui ta sellest keeldub ja aegamööda Roni töölavale trügima hakkab, on uudistetoimetajate sõda alanud. 


  Will Ferrelli puhul on teada, milliseks film üldjuhul kujuneb (kui välja arvata tema viimase aja KO-HU-TA-VAD filmid) ning loomulikult on see film kõige puhtam näide sellest - huumor kõigub läbi filmi maitsekuse ja maitsetuse piiril, kuna situatsioonid on tihtipeale üliabsurdsed, ent lahendus on kaunis geniaalne ning jääbki mulje, nagu oleks tegu tõeliselt intelligentse ja kõrgekvaliteedilise huumoriga (mida ta ka siiski teatud mõttes on).
   Kindlasti on selle filmi üks trumbiks ka uskumatu näitlejateparaad - Christina Applegate kui autoriteedist Burgundy "naistuttav", Steve Carell kui idioodist töökaaslane (jah, ta oli idioot selle sõna kõige otsesemas mõttes), Seth Rogen kui entustiastlik operaator, Danny Trejo kui elutark baariomanik jne. Situatsioonikomöödia püsisiki jalul tihtipeale just tuntud nägudele, sest kellele ei meeldiks siis näha Steve Carelli karuga ratsutamas.
   Perfektsusest oli aga filmis kahjuks tsipa puudu - puudu jäi põnevusest, kuna kogu ülesehitus meenutas pigem Monty Pythonlikku lähenemist, kus võetakse mingi temaatika ning pommitatakse sel teemal erinevaid humoorikaid sketše. Pean nentima, et tegelikult vaatasin ma filmi kaks päeva - esimesel korral kiskus lihtsalt nii uniseks ära, kuna igav jagelemine pikitud mõne Steve Carelli andeka ütlusega ei olnud lihtsalt piisavalt kaasakiskuv. Üldpildis aga meeldiv komöödia, mis ei nõu kuigi palju kaasamõtlemist ning mille kaasaelamisse aitab kaasa arvatavasti juba eelnev hea tuju, kuna kesise tujuga ei pruugi taoline huumor lihtsalt piisavalt meelt lahutada.Kohatiselt ülehinnatud komöödia, ent kindlasti üks Will Ferrelli tippteostest

 Ed Harken: Sweetheart, you and I have had this discussion a million times. There's never been a woman anchor. 
Veronica Corningstone: Mr. Harken, this city needs its news. And you are going to deprive them of that because I have breasts? Exquisite breasts? Now, I am gonna go on, and if you want to try and stop me, bring it on. Because I am good at three things: Fighting, screwing, and reading the news. I've already done one of those today, so what's the other one gonna be? Huh?  
Ed Harken: [pärast mõttepausi] Screwing?

0 comments:

Post a Comment