Shaka Ponk "Loco con da frenchy talkin' " (2006)

|

Pärast rusuvat nädalat koolis ning reedel koju minnes otsustasin üle kaeda Kuressaare Kaubamaja 10-krooniste (0.64€) CD'de kast. Lappisin neid CD'sid seal ühte ja teist pidi ning eriliselt jäi silma selline CD - mul ei olnud õrna aimugi mis bänd see on, kuid plaadikujundus tundus ülilahe ning "Parental Advisory" tähis oli ka kena huumor, seega ei olnud mingit muud valikut, kui see osta.
Koju jõudes kaesin enne kuulama hakkamist kohe üle Last.FMi, et näha, mis zanriga tegu üldse on - Last.FM pakkus zanriks "crossover", mis aga ongi üks määratletumaid stiile üldse ning üldiselt saavad sellise austava nime osaliseks vaid tõeliselt ajuvabad ning kreisid bändid ning olgem ausad, see bänd on seda igast küljest vaadates.
Album algab kohe ikka üllatavalt kreisilt - professionaalne bassist, skalik taustatümps ning veider ja totaalselt häiriv vokaal tegid mulle hetkega selgeks, mida tähendab selle bändi puhul "crossover". Kahju et sellist muusikat klubides ei kuule - minu arvates oleks see suurepärane alternatiiv kogu sellele kusisele poppmuusikale mis praegu tantsupõrandad vallutanud on.
Rahulikult arvuti taga istudes ongi seda suhteliselt keeruline kuulata, kuna tahakski lihtsalt ringi mässata - teatavaid alternatiive võib tuua trummi ja bassiga, kuna teadagi on tegu parima taustamuusikaga suusatamiseks, jooksimseks ja üldse sportimiseks. Kui maailmas on üks bänd, kelle lugudest võiks leida kõige rohkem hidden messageid, siis ilmselt oleks tegu selle bändiga - sõnadest on võimatu midagi aru saada, kuid kõik kõlab nii coolilt ja funkilt, et sul on sellest kõigest jumala p*hhui ja sa lihtsalt lähed vooluga kaasa. Kuuekümne nelja kopika eest on asja rohkem kui oleks osanud eales oodata ning kindlasti jääb tükiks ajaks meelt parandama ! Muidugi peab ka mainima, et tüüpidel on ühed coolimad laivid üldse - sellisel kontserdil karjuks endal hääle täiesti ära ja kaifiks lihtsalt totaalselt. Näiliselt suvaline bänd, kuid harjumisel ja lähemal kuulamisel jõuab kohale see teatav täiesti esmakordne stiil, mida nad esitavad


Parimad katked lüürikast - nii palju, kui sellest üldse miskit mõista võis:



"Freaky bonkey beast ha"


"She makes me feel so fine, ping da' pong in my head"


"I wanna be zero-plastic, shiny-beauty boy (cut me hoy)"


"Do you wanna lick big boca chocolata.."

0 comments:

Post a Comment